10 cele mai periculoase aeroporturi din lume

0

Avioanele si zborul sunt un cosmar pentru majoritatea dintre noi, chiar daca pentru unii zborul este foarte interesant si placut pentru altii este un adevarat cosmar. Iar pentru piloti fiecare zbor este o adevarata provocare mai ales cand acestia sunt nevoiti sa aterizeze pe niste piste cum sunt cele din imaginile prezentate in continuare.

Aeroportul Junacho E. Yrausquin – Saba, Antilele Olandeze

Să ajungi în acestă insulă paradisiacă este cu adevărat o aventură periculoasă. Pistele aeroportului respectiv nu depăşesc lungimea de 396 metri. Evident că avioanele de mari dimensiuni nu pot ateriza pe un asemenea aeroport. Însă pista foarte scurtă ridică probleme până şi pentru micile avioane de agrement de tip Cessna.

„Micul semn X semnifică faptul că nu poţi ateriza aici. Cu toate acestea, ne riscăm zilnic vieţile atât noi, cât şi pasagerii. Dar, nu-i aşa, ce nu fac oamenii pentru a ajunge la destinaţia de vacanţă favorită?”, comentează ironic un fost pilot din cadrul marinei militare americane, actualmente pilot particular care transportă turiştii pe Aeroportul Junacho E. Yrausquin.

saba