-6 C
Alba Iulia
Friday, December 6, 2019

11 sfaturi pentru îndepărtarea pietrelor de pe amigdale care te vor face să respiri mai usor

Must Read

15 fotografii care ne arata cat de mari sunt diferentele intre ce comandam si ce primim

Din păcate, așteptările oamenilor nu sunt întotdeauna îndeplinite și nu totul merge întotdeauna conform planului. Sunt unele momente cand...

6 tipuri de familii care strica atat viata părinților cat și a copiilor

În orice relație, trebuie să vedem dacă oamenii din jurul nostru sunt buni sau toxici. Când există probleme reale...

23 de fotografii care vă pot face să vă întrebați daca vedeti bine

Suntem obișnuiți să avem încredere în viziunea noastră 100%. Dar uneori, unghiul și trucurile aparatului foto sau doar momentul...

Pietrele amigdalelor sunt deșeurile mici, de culoare albă, care se găsesc în mod normal în partea din spate a gâtului. Cu toate acestea, sunt adesea inflamate și provoacă dificultăți minore, cum ar fi înghițirea dureroasă , amigdalele roșii inflamate și respirația urâtă pe care o știm cu toții și o urâm.

In acest articol va prezentam câteva modalități prin care puteți scăpa de pietrele amigdalelor singur. De asemenea, dorim să știți când este necesar să vă consultați medicul și cum să preveniți reapariția acestora.

Îndepărtarea pietrelor de amigdală folosind tampoane de bumbac

Adunați aceste articole împreună cu tampoanele de bumbac:

O oglinda
O periuta de dinti
O lanterna
Apa

2. Deschide gura și aprinde lanterna spre gat. Făcând acest lucru în fața unei oglinzi te va ajuta să vezi pietrele de amigdală.

3. Lipiți-vă limba și spuneți „Ahh!” Pentru a strânge mușchii din spatele gâtului. Acest lucru ar trebui să contribuie la împingerea amigdalelor înainte pentru a le vedea mai bine.

4. Rulează puțină apă pe tamponul de bumbac pentru a-l face mai moale și mai puțin iritant pentru gât. Evitați să il puneți pe tejghea pentru a preveni contaminarea.

5. Trageți ușor pietrele cu tamponul și apăsați pe piatra amigdalelor până când o dislocați. Apoi, scoateți-l ușor din gură cu bumbacul.

6. Fii foarte blând, deoarece poate apărea sângerarea . Cu toate acestea, uneori este puțin normală sângerarea, dar ar trebui să fii atent să o minimalizezi.

7. Clătiți gura cu apă pentru a vă asigura că ați eliminat toate pietrele, mai ales dacă saliva dvs. se simte puțin lipicioasă. Doar bea apă pentru a o subția.

Folosind un irigator oral

Puteți utiliza, de asemenea, irigatoare orale trebuie doar să o folosești pe cea mai joasă poziție.

Dar înainte de a-l cumpăra, testează-l mai întâi pe amigdalele tale pentru a vedea dacă spray-ul este prea puternic. Dacă este și doare în vreun fel, evitați să o folosiți pentru a vă scoate pietrele.

Gargara pentru a îndepărta și preveni pietrele

Înlăturarea folosind apa de gură după mâncare este, de asemenea, un sfat grozav, deoarece pietrele amigdalelor se formează adesea după ce mâncarea rămasă se blochează în găuri.

Se recomandă gargara cu o apă de gură fără alcool după mâncare. Nu numai că spălarea va îmbunătăți sănătatea dinților și a gingiilor, dar va ajuta și la dislocarea oricărei bucăți minuscule de mâncare.

Gargara cu oțet de cidru de mere

Oțetul tinde să descompună micile depuneri din cauza conținutului său acid. Se diluează o parte oțet de cidru de mere cu apă într-un pahar și se face gargară. Începeți să amestecați o lingură de oțet de cidru de mere cu o cană de apă caldă . Încercați să faceți acest lucru de 3 ori pe zi, deoarece vă poate ajuta să slăbiți pietrele mai repede.

Folosirea uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de lămâie și smirna, pot ajuta, de asemenea, la reducerea pietrelor pe amigalite, datorită proprietăților lor anti-inflamatorii și anti-bacteriene.

Începeți prin a dilua uleiul esențial într-un ulei purtător și puneți 1 sau 2 picături pe o periuță de dinți înainte de a peria pietrele. Este recomandat să nu utilizați această periuță de dinți si pentru a va spala pe dinti ulerior.

Folosind o periuță de dinți simplă

Folosind partea din spate a unei perii de dinți (care este și partea plană), încercați cu atenție să ridicați țesutul amigdalelor și să găsiți depozitele întărite.

Prin perierea limbii deseori, precum și a dinților, puteți reduce cantitatea excesivă de bacterii din gură și puteți împiedica formarea viitoarelor pietre de amigdale.

Mâncând iaurt

Iaurtul este, de asemenea, un antidot bun pentru prevenire deoarece conține lactobacillus acidophilus și alte probiotice benefice, care au fiecare beneficii unice pentru sănătate.

Probioticele ajută la a scăpa de bacteriile care provoacă pietrele amigdalelor.

mestecarea morcovilor

Mâncând morcovi ajută la creșterea salivei, care la rândul său ajută la reducerea și eliminarea pietrelor amigdalelor.

Solicitarea asistenței medicale

De asemenea, este recomandat să discutați cu un medic despre obținerea unei amigdalectomii, care este o procedură simplă și eficientă, care este folosită în mod obișnuit pentru a îndepărta pietrele de amigdale .

Luați câteva antibiotice

În plus, puteți lua în considerare utilizarea antibioticelor după consultarea medicului. Diferite antibiotice precum penicilina pot fi utilizate pentru a trata aceasta problema.

Tratamentul cu laser

Dacă este posibil, întrebați și consultați un medic cu privire la opțiunile de tratament cu laser, deoarece țesutul care ține buzunarele amigdalelor profunde poate fi îndepărtat folosind un laser. Refacerea laserului netezește suprafața amigdalelor astfel încât să nu mai aibă buzunare și găuri.

Rețineți că această procedură are riscuri proprii și trebuie făcută cu precauție.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

15 fotografii care ne arata cat de mari sunt diferentele intre ce comandam si ce primim

Din păcate, așteptările oamenilor nu sunt întotdeauna îndeplinite și nu totul merge întotdeauna conform planului. Sunt unele momente cand...

6 tipuri de familii care strica atat viata părinților cat și a copiilor

În orice relație, trebuie să vedem dacă oamenii din jurul nostru sunt buni sau toxici. Când există probleme reale în cadrul familiei, pot fi...

23 de fotografii care vă pot face să vă întrebați daca vedeti bine

Suntem obișnuiți să avem încredere în viziunea noastră 100%. Dar uneori, unghiul și trucurile aparatului foto sau doar momentul potrivit pot crea o ghicitoare...

Urechile noastre ne pot indica sănătatea și acești 8 factori nu ar trebui ignorați

Este o procedură igienică normală pentru a ne curăța urechile o dată la câteva zile. Cu toate acestea, nu toți știm că ceara din...

22 de persoane care merită cu siguranță o medalie pentru creativitatea lor

Oamenii creativi pun mereu pasiune in tot ce fac si astfel reusesc sa creeze unele lucruri minunate care sa impresioneze pe toata lumea. Fie...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -