-6.7 C
Alba Iulia
Friday, December 6, 2019

14 metode de supraviețuire care ar putea să vă salveze viața intr-o zi

Must Read

15 fotografii care ne arata cat de mari sunt diferentele intre ce comandam si ce primim

Din păcate, așteptările oamenilor nu sunt întotdeauna îndeplinite și nu totul merge întotdeauna conform planului. Sunt unele momente cand...

6 tipuri de familii care strica atat viata părinților cat și a copiilor

În orice relație, trebuie să vedem dacă oamenii din jurul nostru sunt buni sau toxici. Când există probleme reale...

23 de fotografii care vă pot face să vă întrebați daca vedeti bine

Suntem obișnuiți să avem încredere în viziunea noastră 100%. Dar uneori, unghiul și trucurile aparatului foto sau doar momentul...

Viata este plina de momente frumoase dar si de situatii critice pe care trebuie sa stim cum sa le gestionam. Pentru a reusi sa trecem cu bine peste toate incercarile la care suntem supusi trebuie sa stim si cateva metode simple de supravieturire care la un moment dat ne pot fi extrem de folositoare.

In acest articol va prezentam 14 metode simple de supravietuire pe care toata lumea ar trebui sa le stie. Ele sunt extrem de utile si intr-o ele chiar ne pot salva viata. Priviti despre ce metode este vorba si cat sunt ele de utile. Cu siguranta ele bine sa le stim in caz ca o sa ne afla vreodata intr-o situatie critica.

Legarea nodurilor

Învățarea de a lega diverse noduri vă va fi utilă în multe situații: atunci când trebuie să ridicați ceva greu, când mergeți in drumețiu sau la pescuit sau dacă vă plac activitatile in aer liber.

. Identificarea ciupercilor comestibile de la cele otrăvitoare

Multe ciuperci otrăvitoare vă pot face rău chiar și atunci când le atingeți – unele dintre ele pot avea mucus care cauzează erupții sau arsuri. Asigurați-vă că împărtășiți acest tip de cunoștințe cu copiii dvs. atunci când mergeți în sălbăticie cu familia.

Cunoașterea manevrei Heimlich

Este o metoda extrem de cunoscuta in toata lume si de foarte multe ori a salvat vietile a mii de oameni. Este extrem de bine sa stim cum sa o aplicam.

Găsește-ți drumul în pădure

Dacă plecați într-o călătorie în pustiu, asigurați-vă că știți cum să vă găsiți drumul într-o zonă necunoscută. Nu vă bazați pe gadgeturi care vă pot ajuta. Pentru a fi pe partea sigură, este necesar ca cel puțin să poți folosi o busolă.

Cunoașterea de instalații sanitare și electricitate

Acest tip de cunoștințe este util în caz de urgență, precum și pentru a economisi bani. De exemplu, robinetul se rupe în timp ce speli vasele, iar apa se pulverizează peste tot. Dacă nu știți cum să o opriți, pregătiți-vă o barcă și pregătiți-vă să așteptați să vină instalatorul. Și când totul se va rezolva, tot va trebui să faceți ceva cu toate aparatele electrice din bucătărie care au fost acoperite cu apă.

Utilizarea echipamentelor de reparații

Oricine ar trebui să aibă un set minim de scule pentru reparații mici. Oricât de amuzant ar părea, ar trebui să știți cum să bateti un cui în perete sau să infiletati un surub. Nu trebuie să apelați la mesteri pentru asta de fiecare dată, nu-i așa?

salvarea unei persoane de la inec

Există un singur obstacol în calea ta de a salva o persoană înecată: să nu poți înota. Nu uitați să-i prindeti din spate, astfel încât să nu vă vadă venind. După ce te-ai apropiat de aceea persoana, apucă-l de sub bărbie și inoata cu el spre țărm.

Știind cum să stochezi și să economisești bani

Nu este nimic rău în a fi capabil să păstrezi un buget și să economisești bani. Indiferent de venitul dvs., ar trebui să știți ce reguli trebuie să urmați pentru a nu deveni o risipă.

A fi capabil să aranjezi o tijă de pescuit și să conduci o barcă

Nu trebuie să fii pescar, dar trebuie să știi aceste lucruri. Pescuitul este cel mai simplu mod de a găsi mâncare în sălbăticie dacă există apă în apropiere. Și să mergi cu o barcă este esențial pentru a te deplasa in caz ca esti in mijlocul marii.

Planifică-ți vacanța în avans

O vacanță bună este o vacanță bine gândită. Dacă nu doriți să vă confruntați cu probleme totul trebuie planificat din timp. Nu vă bazați pe memoria dvs.: faceți o listă cu lucrurile care trebuie luate cu voi. Și dacă călătorești în străinătate, amintește -ți de costurile mici pentru a economisi bani. Trebuie insa sa ai grija sa citesti ceva despre locurile in care mergi nu toate tarile sunt precum cea din care vii tu si este posibil sa dai de probleme fara sa iti dai seama.

. Evadarea unui câine fără stăpân

Dacă ai fost suficient de nefericit pentru a întâlni un câine furios, există mai multe modalități de a te proteja:

Dacă câinele nu este mare, puteți încerca să-l speriați prefăcând să ridicați o piatră de pe sol. În primul rând: mergeți încet spre câine, iar când vă aflați în centrul atenției sale, faceți trucul. Un câine mic și laș va fugi.

Dacă nu a funcționat, ar trebui să fiți pregătit pentru un atac. . O modalitate eficientă este să lăsați câinele să vă muște: încet și fără să vă întoarceți spatele la animal, scoateți haina sau sacoul și înfășurați brațul în el. Lăsați câinele să își încleșeze fălcile în jurul brațului, apoi împingeți obiectul vestimentar în gură și aleargă.

Utilizarea unui cric

Să ai cunoștințe elementare despre funcționarea mașinii este întotdeauna util. Dacă se intampla sa faceti pana in timp ce va aflati pe un drum laturalnic este bine sa stiti cum sa schimbati roata. Aceste lucruri va pot scapa de multe probleme cum ar fi sa asteptati sa vina cineva sa va ajute sau sa petreceti o noapte in mijlocul pustietatii.

Protejarea in avion în caz de urgență

Instrucțiunile privind siguranța pe un avion pot spune altfel, dar veți face mai bine să vă amintiți că poziția prezentată în majoritatea broșurilor, cu capul înclinat în jos și brațele în jurul genunchilor, este mai puțin sigură decât dacă vă aplecați înainte, picioarele ferm pe podea și puneți mâinile și antebrațele pe spatele scaunului în fața dvs., apăsându-vă fruntea pe mâini. Această poziție vă va proteja gâtul, spatele și coloana în caz de accident.

Protejându-vă în timpul unui cutremur

Experții spun că, în timpul unui cutremur, trebuie să dai jos la podea, să ajungi sub o masă, să-ți acoperi gâtul și capul cu o mână.. Întregul corp trebuie să fie sub masă. Nu încercați să fugiți din clădire – exteriorul unei clădiri este unul dintre cele mai periculoase locuri.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

15 fotografii care ne arata cat de mari sunt diferentele intre ce comandam si ce primim

Din păcate, așteptările oamenilor nu sunt întotdeauna îndeplinite și nu totul merge întotdeauna conform planului. Sunt unele momente cand...

6 tipuri de familii care strica atat viata părinților cat și a copiilor

În orice relație, trebuie să vedem dacă oamenii din jurul nostru sunt buni sau toxici. Când există probleme reale în cadrul familiei, pot fi...

23 de fotografii care vă pot face să vă întrebați daca vedeti bine

Suntem obișnuiți să avem încredere în viziunea noastră 100%. Dar uneori, unghiul și trucurile aparatului foto sau doar momentul potrivit pot crea o ghicitoare...

Urechile noastre ne pot indica sănătatea și acești 8 factori nu ar trebui ignorați

Este o procedură igienică normală pentru a ne curăța urechile o dată la câteva zile. Cu toate acestea, nu toți știm că ceara din...

22 de persoane care merită cu siguranță o medalie pentru creativitatea lor

Oamenii creativi pun mereu pasiune in tot ce fac si astfel reusesc sa creeze unele lucruri minunate care sa impresioneze pe toata lumea. Fie...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -