0.2 C
Alba Iulia
Saturday, December 7, 2019

10 lucruri cotidiene care au culori specifice pentru un motiv întemeiat

Must Read

15 fotografii care ne arata cat de mari sunt diferentele intre ce comandam si ce primim

Din păcate, așteptările oamenilor nu sunt întotdeauna îndeplinite și nu totul merge întotdeauna conform planului. Sunt unele momente cand...

6 tipuri de familii care strica atat viata părinților cat și a copiilor

În orice relație, trebuie să vedem dacă oamenii din jurul nostru sunt buni sau toxici. Când există probleme reale...

23 de fotografii care vă pot face să vă întrebați daca vedeti bine

Suntem obișnuiți să avem încredere în viziunea noastră 100%. Dar uneori, unghiul și trucurile aparatului foto sau doar momentul...

Ochiul uman este capabil să vadă mai mult de 7 milioane de culori . Datorită faptului că vedem o mulțime de culori diferite, le putem folosi în avantajul nostru pentru a ne face viața mai ușoară. De-a lungul timpului, oamenii au creat lucruri pe care le vedem în viața noastră de zi cu zi în anumite culori din varii motive.

In acest articol va prezentam motivele pentru care 10 lucruri din viața noastră de zi cu zi sunt o culoare specifică.

Hidranți de incendiu

Hidranții de incendiu au culori diferite pentru a reprezenta câți galoși pot produce pe minut . Hidranți de incendiu diferiți sunt folosiți pentru a opri diferite tipuri de incendii, în funcție de mărime. Cele mai populare culori sunt roși, portocalii, verzzi și albastre.

Avioane comerciale

Multe avioane comerciale sunt vopsite în alb pentru a reflecta lumina soarelui . Acest lucru va ajuta la reducerea daunelor cauzate de soare și va preveni supraîncălzirea avionului. Vopsirea avioanelor în alb îi ajută, de asemenea, să dureze mai puțin timp pentru a se răci când sunt parcate.

Anvelope

Cauciucul folosit pentru producerea anvelopelor este de fapt alb, dar se adaugă negru de carbon pentru a-și prelungi durata de viață. Prin urmare, le face negre . Negrul de carbon crește rezistența și durabilitatea anvelopelor prin îndepărtarea căldurii și protejarea acestora de lumina UV.

Semafoare

Până acum, toți ar trebui să fim familiarizați cu cele 3 culori ale semafoarelor. Roșu înseamnă oprire, verde înseamnă trcere, iar galbenul înseamnă procedare cu prudență. Cu toate acestea, există un motiv pentru care au fost alese aceste culori. Roșul este culoarea cu cea mai lungă lungime de undă, ceea ce înseamnă că poate fi văzută de la o distanță mai mare, permițând șoferilor să o vadă de departe. Galbenul are o lungime de undă mai scurtă decât roșul, dar este mai lung decât verde.

Trecerile cu zebră

Culorile alb-negru contrastante în trecerile de pieton le fac vizibile de departe. Acest lucru oferă șoferilor suficient timp pentru a reduce viteza și a lăsa oamenii să traverseze drumul. Aceste 2 culori contrastante îi ajută pe pietoni să iasă în evidență pe fundal.

Autobuze școlare

Culoarea galbenă a autobuzelor școlare a fost selectată din motive de securitate. Culorile contrastante de galben și negru din autobuzele școlare sunt mai usor de observat de catre elevi. Aceste 2 culori îi ajută și pe alți șoferi să observe autobuzul școlar în orele mai întunecate .

Taxi

Similar cu autobuzele școlare, culoarea galbenă folosită la taxiuri le face ușor de recunoscut . Galbenul este o culoare care se remarcă cu ușurință de alții de pe drum.

Mingi de fotbal

Cand mingile de fotbal au inceput sa fie confectionate din plastic sau piele erau in totalitate albe. Cu toate acestea, compania Adidas a decis să le adauge și negru. Mingile alb-negru erau mai ușor de observat la televizor, deoarece la acea vreme, imaginile de la televizor erau alb-negru.

Hârtie igienică

Hârtia igienică are culoarea albă, deoarece este albită. Fără înălbitor, hârtia ar avea o culoare maronie. Hârtia igienică nu se găsește în multe alte culori, deoarece companiile ar trebui să o vopsească și ar costa mai mulți bani. Aceasta înseamnă că hârtia igienică este albă, deoarece este mai rentabilă .

Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru culoarea lor. Hârtia igienică colorată nu s-ar descompune la fel de repede. De asemenea, când a fost creată hârtia igienică colorată, mulți medici au asociat-o cu riscuri sporite pentru sănătate . Albul a fost o alegere sigură.

Platforme de socializare

Deși platformele de social media au culori diferite în logo-urile lor, multe dintre ele folosesc culoarea albastru. Acest lucru se datorează faptului că culoarea albastru este asociată cu intelectul și mintea care sunt conectate la actul de comunicare. Această culoare reprezintă, de asemenea, siguranța și fiabilitatea . Companiile de socializare doresc ca oamenii să se simtă în siguranță în timp ce comunică cu ceilalți, așa că au decis asupra culorii albastre.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

15 fotografii care ne arata cat de mari sunt diferentele intre ce comandam si ce primim

Din păcate, așteptările oamenilor nu sunt întotdeauna îndeplinite și nu totul merge întotdeauna conform planului. Sunt unele momente cand...

6 tipuri de familii care strica atat viata părinților cat și a copiilor

În orice relație, trebuie să vedem dacă oamenii din jurul nostru sunt buni sau toxici. Când există probleme reale în cadrul familiei, pot fi...

23 de fotografii care vă pot face să vă întrebați daca vedeti bine

Suntem obișnuiți să avem încredere în viziunea noastră 100%. Dar uneori, unghiul și trucurile aparatului foto sau doar momentul potrivit pot crea o ghicitoare...

Urechile noastre ne pot indica sănătatea și acești 8 factori nu ar trebui ignorați

Este o procedură igienică normală pentru a ne curăța urechile o dată la câteva zile. Cu toate acestea, nu toți știm că ceara din...

22 de persoane care merită cu siguranță o medalie pentru creativitatea lor

Oamenii creativi pun mereu pasiune in tot ce fac si astfel reusesc sa creeze unele lucruri minunate care sa impresioneze pe toata lumea. Fie...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -