Ce faci când ai dureri de dinți ?

0

13226845_992411120836771_1989811149086610979_n

Cred că toți am trecut prin probleme cu dinții. Unii mai mult, alții mai puțin. Eu am avut probleme grave cu măselele. Implică dusul la spitale la 1 dimineața, zeci de tipuri de pastile/fiole și zeci de drumuri pe la dentiști și cabinete stomatologice private. Treaba cu dentiștii și cabinetele e simplă: amânări și minciuni cu „asta e ultima dată, data viitoare totul e gata” cât mai multe că să te stoarcă de bani. Cel puțin așa stă treabă pe aici. Dar, revenind, sunt două soluții.

Prima, și cea mai simplă, este să-ți scoți dintele/măseaua. Așa am făcut și eu cu ultimii doi dinți. Amândoi într-un interval de 6 luni distanță. Unul prin aprilie anul trecut, altul prin septembrie. Te costă în jur de 30-40 lei. Nu doare în timpul extracției, o să fie puțin nasol cu sângele ce ți se adună-n gură și atât.

A doua, cea mai complicată, este să-ți tratezi dintele/măseaua. Așa am făcut eu cu dintele ce m-a dus prin tot felul de cabinete private și spitale + zecile de pastile și nopți/zile nedormite. O durere de nedescris. Pe mine m-a costat lejer peste 1.000 ron. Și pun 1.000 lei fără sutele de lei date pe pastile și tot felul de calmante. Durerea măselei a fost îngrozitoare. Am ajuns la sodă caustică băgată pe furiș acolo. Știu, inconștientă, dar…

Cabinetul Dental Blue m-a aranjat, dar după primele 2 minciuni cu „data viitoare terminăm tot” și planuri gen coroană sau habar n-am ce voiau ele să-mi facă la dinți, bineînțeles, fără să mă consulte, le-am zis PA! În rest, n-am ce să le reproșez. Cei mai profesioniști, garantez. O consultație costă în jur de 100-150 de lei, dar merită.

Ce să faci să alini durerea de măsea… pe lângă pastile, normal, DECÂT 2 soluții garantate de alinare a durerii de măsea aveți. Prima – să luați ceva pastă de dinți pe deget și să dați pe dintele cu pricina. Frecati în așa fel încât să rămână pe dinte. Ceaiul este a două soluție. 2-3 căni de ceai fierbinte fără zahăr fac minuni.