Coordonatorul jandarmilor din Piaţa Victoriei: Nu am folosit toate grenadele pe care le-am avut la dispoziţie

0

Maiorul Laurenţiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor din 10 august, din Piaţa Victoriei, a declarat joi, la TVR, că nu au fost folosite toate grenadele pe care le-au avut la dispoziţie şi că la acţiune a participat aproximativ 1.000 de jandarmi. El a reluat precizarea conform căreia substanţele utilizate au fost achiziţionate de la firme specializate, care au aviz pentru comerţul cu astfel de produse, despre care a susţinut că nu prezintă risc pentru populaţie, fiind folosite inclusiv de jandarmi în timpul exerciţiilor de pregătire.

Întrebat câte grenade s-au folosit, ce cantităţi de gaze lacrimogene, Cazan a evitat un răspuns, precizând doar că aceste date sunt centralizate şi că au fost folosite „mijloacele din dotarerea Jandarmeriei”, scrie News.ro.

El a spus că substanţele utilizate au fost achiziţionate de la firme de specialitate, avizate pentru comercializarea unor astfel de produse.

„Nu le-am folosit pe toate pe care le-am avut la dispoziţie, cum se vehicula”, a precizat Cazan

El a menţionat: „Această muniţie nu este letală, e în dotarea noastră, avem dreptul să o folosim. Este achiziţionată în baza anumitor criterii, cerinţe de la firme specializate, care au aviz pentru comercializarea acestor produse”.

Cazana a afirmat că aceste substanţe nu prezintă risc pentru populaţie.

„Noi le folosim şi pe timpul acţiunilor noastre de pregătire”, a argumentat el, spunând că nu a fost în intenţia jandarmilor să facă rău populaţiei.

În ceea ce priveşte efectivele care au participat la intervenţie, Cazan a estimat că este vorba despre aproximativ 1.000 de jandarmi şi a precizat că au participat inclusiv cei de la Brigada Specială, dar structura specializată în ordine publică.