Selfie-mania este boala secolului XXI!

0

1. Despre selfie în câteva cuvinte

Poți justifica popularitatea selfie-ului în diferite feluri. Mulți psihologi sunt de părere că dependența de selfie este rezultatul unui deficit de autoexprimare și al unei nevoi de a comunica cu alți oameni. Într-adevăr, e greu de imaginat o unealtă de comunicare mai ușoară decât un selfie. Este un adevărat avantaj pentru oamenii constrânși și rezervați. Cu toate acestea, selfie-ul este adesea făcut pentru a atrage atenția și pentru a crește popularitatea printre ceilalți.

2. Tren, selfie, picior

În prezent, oamenii sunt gata să facă orice pentru o fotografie spectaculoasă. De exemplu, un american obișnuit, Jared Michael, a decis să-și încerce norocul cu camera de pe telefonul mobil și să-și facă selfie cu un tren în mișcare în fundal. Și cu siguranță a devenit celebru, însă nu așa cum a plănuit. Conform lui Jared, stătea la distanță de șine și este posibil să fie adevărat. Cu toate acestea, mecanicul de tren nu este de acord, el încercând să-l împingă pe fotograful iresponsabil cu piciorul; așa ilustrează camera.

3. Hristos, blogger, selfie

Selfie-ul bloggerului de călătorie Lee Thompson este de-a dreptul uluitor! Thompson și prietenul său au primit un permis de la autoritățile din Rio de Janeiro să facă poze de pe vârful statuii lui Iisus Mântuitorul. Și pentru a convinge pe toată lumea că pozele nu sunt photoshopate, Lee Thompson s-a filmat urcând pe statuie. Lee spune că frica l-a urmărit tot timpul cât a urcat, deși, în final, selfie-ul său a fost uimitor!

4. Satir, elev și tragedia unui muzeu

Încercarea de a face un selfie nu e întotdeauna încununată de succes. Un elev străin care era în Academia Brera de Arte din Milan a decis să-și facă un selfie stând în poala faunului Barbenini. Și satirul superb, sub asuprirea lumii moderne și tehnologiei, și-a pierdut piciorul. În mod evident, nimeni nu i-a explicat vreodată bietului elev să se poarte mai conștiincios cu capodoperele.

5. Avion, rachetă, selfie

S-ar crede că militarii aflați la datorie nu sunt foarte nerăbdători cu lucruri de genul selfie-urilor. Cu toate acestea, pilotul danez Thomas Kristensen a decis să distrugă acest mit și să facă o poză în interiorul avionului care zbura, cu o rachetă trasă de el, ca fundal. Și a făcut o poză minunată! Probabil, o astfel de claritate a pozei a fost generată de tehnologia militară avansată. Dar totuși, este interesant cum au reacționat autoritățile la comportamentul lui Kristensen…

6. Izolare și selfie

I s-a întâmplat tânărului Danny Bowman, de 19 ani. El și-a transformat interesul pentru selfie-uri într-o adevărată boală. Ca să afle perspectiva perfectă pentru selfie, Danny a stat acasă jumătate de an și a făcut aproximativ 200 de selfie-uri zilnic! În fiecare zi, 10 ore, timp de șase luni. Și doar după această perioadă mama lui Danny a reușit să-l convingă să meargă la medic. Acum, Danny recunoaște că o astfel de dependență de selfie-uri poate fi cu adevărat periculoasă și dăunătoare pentru sănătate.

7. Oscar, celebrități și popularitate

Nu doar oamenii obișnuiți, ci și celebritățile sunt foarte dependente de selfie-uri. Și cel mai bun loc pentru selfie este ceremonia Oscarurilor. De exemplu, celebra gazdă de emisiuni Ellen Degeneres a decis să-și facă poză cu Meryl Streep, dar a atras brusc și alte celebrități, care s-au alăturat. Astfel, Ellen a reușit să facă nu doar o poză populară, ci și istorică.


8. Mexican, armă și selfie

Unele povești despre selfie se sfârșesc destul de trist. Din păcate, sunt tot mai multe povești postume despre selfie-uri. De exemplu, recent, un mexican pe nume Oscar Otero Aguilar, căruia îi plăcea cu adevărat să facă selfie-uri, a decis să facă niște poze cu o armă. El a împrumutat arma de la vecini pentru a duce la îndeplinire această idee strălucitoare, dar nu a verificat dacă era încărcată sau nu. Din păcate, era…

9. Selfie-uri: calea interioară

Având în vedere că nu există o părere unică despre selfie-uri printre psihologi, există numeroase recomandări despre cum ar trebui tratate. Unii sugerează cultivarea interesului pentru lumea exterioară și evenimente. Sau tratarea tulburării deficitului de atenție și a narcisismului. Sau, după cum sugerează în special psihologii conservatori, poți încerca să tratezi un exhibiționism care s-a dezvoltat brusc pe fondul selfomaniei.

10. Selfie: poate nu e așa rău?

Putem considera selfie-ul o boală? Dacă te deranjează, atunci da! În acest caz, ar trebui să mergi la psiholog, pentru că dorința necontrolată de a face un selfie poate fi consecința unei boli mai grave, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă, de exemplu. Totuși, dacă nu te deranjează deloc, este în continuare o problemă? Sau este doar un curent al noii tehnologii și popularitatea sa poate fi explicată de o percepție vizuală mai bună a creierului asupra informațiilor? Tu ce părere ai?